sâmbătă, 4 aprilie 2009

Crestem Burta Bisericii

poate ti se pare ciudat titlul, insa destul de ciudat mi s-a parut si mie cand am aflat asta: 

"Problema: Bani pentru biserici in perioada de criza

Suma totală prevăzută în bugetul de stat pentru 2009 pentru construirea şi renovarea de biserici este de 135.217.000 RON fiind cea mai mare alocată cu acest scop din istoria bugetelor României. 806 biserci vor primi bani pentru constructie in 2009, in timp de doar 242 scoli generale, gradinite si camine culturale beneficiaza de acestia.

În timp ce bugetul pentru cercetare este redus de la 0,6 % din PIB la 0,18 %, salariile preotilor sunt majorate cu 50 %.

Pe langa faptul ca aceasta masura este in neconcordanta cu perioada de criza, este si o sfidare la problemele cu care se confrunta educatia si cercetarea in Romania.

Cum ramane cu separatia biserica-stat?"

ciudat, nu?

...chiar nu inteleg la ce le trebuie oamenilor astora atatia bani.

la fel de idiotic este si construirea de biserici noi (acum sa nu credeti ca-s eu vreun anarhist sau antihrist).

Mai bine s-ar construi parcuri frumoase, curate, locuri de socializare (atat pentru tineri cat si pentru batrani); chiar nu ineteleg cum in secolul XXI mai avem nevoie de biserici inchise cu popi cu burti ca porcii si credinciosi fanatici, sclavi ai propiei constinte(tragic maltratata de sistemul in care traiesc).

TREZITI-VA!  DUMNEZEU NU STA INCHIS IN BISERICA, STA INCHIS IN VOI!  ...si presupun ca acolo o sa putrezeasca, odata cu voi, odata cu sclavia acceptata;


Niciun comentariu: